Elindult a mentorprogram a Muravidéken is

0
19

A nemzetpolitikában 2022 a cselekvő nemzet éve, ez szól egyrészt a megmérettetésekről, ugyanakkor keretet ad a programoknak is – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára múlt szerdán egy online konferencia keretében a magyar kormány által indított vállalkozói mentorprogram szlovéniai nyitórendezvényén.

Az államtitkár rámutatott: a most induló mentorprogramnak is az a célja, hogy a felhalmozott, akár több évtizedes tapasztalatot a rutinos vállalkozók megosszák a fiatalokkal.

„Nagyon örülünk annak, hogy Muravidéken is elindul a program, hiszen a Kárpát-medencei viszonylatban a legkisebb magyar közösséről beszélhetünk” – fogalmazott Potápi Árpád János, hozzátéve, hogy sok esetben azonban azt látják, hogy a kisebb közösségek példát tudnak mutatni a nagyobbaknak tenni akarásból, életerőből.

Vannak-e „cselekvőbb” tagjai a nemzetnek a vállalkozóknál, akik a saját tudásukat, anyagi és egyéb erőforrásaikat teszik bele a vállalkozásukba, munkát adnak a Kárpát-medencében a magyar családoknak? – tette fel kérdését az államtitkár. És mint mondta: épp emiatt folytatják ebben az évben is a megkezdett munkát a külhoni vállalkozókkal, melynek része a nagyvállalkozói mentorprogram, és amelyet immáron minden Kárpát-medencei régióban elindítottak.

Potápi Árpád János megköszönte a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösségnek, kiemelten pedig Horváth Ferenc elnöknek, hogy fáradhatatlanul dolgoznak ennek a közösségnek a megerősítésén és a térség felemelésén. A szlovén lebonyolító szervezetnek, a Pro Futura Alapítványnak, hogy vállalta a közös munkát, és a következő hónapokban segítségére lesz a vállalkozóknak a kapcsolattartásban és a muravidéki vállalkozók számára megfelelő szakmai program kialakításában. Végezetül pedig a Design Terminalnak, Jónás László szakmai vezetőnek, hogy segítségével a legkorszerűbb tudást tudják elhozni a muravidéki magyar közösségbe is.