Élet a Hegyháton – filmbemutató Budapesten

0
325

A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatták be május 19-én a Magyarság Háza Filmklub Extra keretében a Mi, magyarok című sorozat részét képező Élet a Hegyháton c. portréfilmet, amelyet a Drávatáj csapata készített Hugyik Krisztián fiatal erdődi mezőgazdásszal.

A Magyarság Háza 2020-ban, a nemzeti összetartozás éve alkalmából kezdett bele annak a különleges portrésorozatnak a megvalósításába, amelynek eredményeként aztán ötvenhárom, közel egész estét betöltő film készült el szerte a Kárpát-medencében, illetve a diaszpórában élő magyar emberekről, közösségekről, külhoni alkotók közreműködésével. Egy éven át, összesen tizenhét országban dolgoztak a kamerák.

Egy portréfilm elkészítésére a Drávatáj csapata is felkérést kapott, ennek eleget téve született meg az Élet a Hegyháton című portréfilm, amely a fiatal erdődi gazdálkodót, Hugyik Krisztiánt mutatja be.

– Megtiszteltetésnek érzem, hogy az anyaország érdeklődik a külhonban élő fiatalok iránt, az is nagy öröm számomra, hogy a Mi, magyarok című sorozat 53 filmje közül az én történetem is bekerült az első tízbe, amelyeket először mutatnak most be – nyilatkozta lapunknak Hugyik Krisztián.

A róla szóló dokumentumfilm levetítése után Kalocsai Andrea műsorvezetővel beszélgetett a színpadon, közben a közönség kérdéseire is válaszolt az Élet a Hegyháton főszereplője.

A film bemutatóján jelen volt Pirityiné Szabó Judit, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője is.