Együttműködés céljából találkoztak

139

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének tagjai székhelyükön, a fiumei Anna-villában látták vendégül a Daruvári Magyarok Közösségének és a Pakráci Magyarok Közösségének tagjait. A tengermelléki és a szlavóniai magyar egyesületek a jövőbeni együttműködésről egyeztettek.

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének két aktív szakcsoportja van, az egyik a festőkör, a másik pedig az irodalmi és drámacsoport, és egy játszóházat is működtetnek a gyerekek számára. Évente számos különböző programot valósítanak meg, valamint nagyon fontosnak tartják a más magyar egyesületekkel való együttműködést. Ezzel a céllal fogadták nemrég a Daruvári Magyarok Közösségének és a Pakráci Magyarok Közösségének tagjait.

– Egy nagyon szép barátság vette kezdetét. A megbeszélés során láttuk, hogy nagyon sok a hasonlóság az egyesületeink között. A daruvári egyesület nemrég adott ki egy receptes könyvet magyar süteményekről, és nekünk is van már egy ilyen könyvünk. De több olyan dolog is van, amelyben a jövőben együttműködhetünk, így ez a kapcsolat folytatódni fog, ezekről egyeztettünk – mondta Šibalin Klepac Zdenka, HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének elnöke.