Egyre több turista érkezik a Drávaszögbe

0
65

Egyre jelentősebb az idegenforgalom a Drávaszögben, a tavalyi év megdöntött minden eddigi látogatói rekordot, és várhatóan ez az idén sem lesz másként.

A tavalyi év folyamán több mint 36 ezer vendégéjszakát jelentettek be a szállásadók a Drávaszögben, ami mintegy ötezerrel több, mint 2017-ben. Sokan érkeznek szervezett utak keretében és általában egy hétvégére maradnak. A legtöbb turista azonban továbbra is csak inkább kiruccan a Drávaszögbe, és nem alszik itt.

A Kopácsi-rétet az elmúlt évben közel 50 ezren látogatták meg, igaz, jellemzően rövidebb, egynapos kirándulásokra érkeztek a vendégek. Népszerű továbbá a borturizmus is, de a falusi turizmus is egyre jelentősebb.

Sok turista érkezik célirányosan egy-egy rendezvényre is. A Kopácsi Halásznapokat például tavaly több mint tízezer ember látogatta meg. A Drávaszögben működő éttermek is egyfajta attrakcióként vonzzák a látogatókat, hiszen aki idejön, tudja, hogy itt biztosan nem marad éhen.

Becsléseink szerint a horvát-baranyai turizmus éves szinten mintegy 100 ezer vendéget „produkált”, ami már országos viszonylatban is figyelemre méltó.