Egyesületek téli találkozója

61

A vinkovcei magyarok nagy hangsúlyt fektetnek a civil egyesületek közötti együttműködésre. A téli időszakot kihasználva rendszeres összejöveteleik mellett többször látnak vendégül a környéken működő szervezetet. Legutóbb a TRN (Tvoje Ruke i Noge) egyesület képviselőivel találkoztak.

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület tagjai a megalakulásuk óta rendkívül sokat tettek az ottani magyarokért, identitásuk megőrzéséért. A szervezet pár évvel ezelőtt végre székházhoz is jutott, ennek köszönhetően a tagok könnyebben tudnak egymással találkozni, és az Aranykalász nevet viselő népdalkörüknek is van hol gyakorolnia. Itt tartják kisebb programjaikat is, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a civil egyesületekkel való együttműködésre, így vendégeket is gyakran fogadnak.

Vendégfogadásra pedig kiválóan alkalmas a téli időszak. Tavaly több magyar egyesület tagjait is fogadták az Egyesületek téli találkozója elnevezésű programjuk során, legutóbb pedig a TRN (Tvoje Ruke i Noge) egyesületet látták vendégül. A cerebrális parézises, az egyik leggyakrabban észlelt mozgászavart okozó központi idegrendszeri rendellenességgel bajlódók egyesületéről van szó, akiket Ács Rudolf, a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület elnöke köszöntött. A vendégegyesület elnöke, Renata Vorgić megköszönte a szíves vendéglátást, majd bemutatták saját tevékenységüket és a további együttműködési lehetőségekről egyeztettek.