Egy hétvégényi rock & roll életérzés a kiskőszegi Zöld-szigeten

0
406

Az Island Pirates MC motoros klub szervezésében jubileumi, a 20. motoros találkozóra került sor a kiskőszegi Zöld-szigeten. A motoros szubkultúra közel 2000 tagja és támogatója gyűlt össze egy rock & roll-tól hangos hétvégére.

Az Island Pirates motoros klubot még 2000-ben alapították, az első motoros találkozójukat pedig 2001-ben tartották. A esemény az évek során a motorosok és a civilek körében is népszerű tömegrendezvénnyé vált. A klub célja a motoros kultúra népszerűsítése, a közösségépítés, és természetesen az, hogy együtt szeljék a kilométereket.

A motorosok székháza a Zöld-szigeten található, amely a többi rendezvényüknek is otthont ad, de a település polgárai is több ízben vették már igénybe, így számos születésnapot is tartottak itt, de volt már példa lagzi és házassági évforduló rendezésére is. A székházuk építése-szépítése jelenleg a fő feladatuk, amit önerőből és közösségi munkában végeznek.

Működésük évtizedei alatt számos hazai és külföldi klubbal alakítottak ki baráti kapcsolatot, aminek köszönhetően rengeteg meghívásnak tesznek eleget éves szinten. Így nem csoda, ha a tagok évente átlagosan több mint 10 ezer kilométert motoroznak. Motoros találkozójuk minden évben a csúcsrendezvényük, amire a pandémia alatt nem kerülhetett sor, így kis kihagyással az idén ünnepelték a jubileumi, 20. évfordulót. Igazi nemzetközi találkozó volt, hiszen a hazaiakon kívül vendégek érkeztek Magyarországról, Olaszországból, Szerbiából, Ausztriából, Szlovéniából és Bosznia-Hercegovinából is.

Közel 2000 látogató a háromnapos programon

A találkozó már csütörtökön elkezdődött, a vérbeli fesztiválozók már ekkor felállították a sátraikat, este pedig warm up partin lehetett szórakozni. A pénteki és a szombati napon rockkoncertekre került sor, a szombati sztárfellépő, a Crvena Jabuka zenekar rengeteg embert vonzott a Duna-partra. Szombat délután pedig szerencsére az időjárás is lehetővé tette, hogy megtartsák a már szokásos motoros felvonulást.

– Büszkék vagyunk arra, hogy ennyi éven keresztül töretlenül működik a klubunk. Ez a tagjaink elköteleződését is mutatja, hiszen ez a rendezvény is csak úgy jöhetett létre, hogy mindenki kivette a részét a munkából. Elégedettek vagyunk, jó érzés volt ismét a régi helyen összegyűlni, és köszönjük mindenkinek, aki támogatott bennünket azzal, hogy eljött, és így együtt ünnepelhettünk – nyilatkozta lapunknak Lefler László, az Island Pirates MC elnöke.

A klub elnöke ezúton is köszönetét fejezi ki a jubileumi rendezvény minden támogatójának és szponzorának, többek között a Darázsi járásnak, a kiskőszegi HMDK-alapszervezetnek és Jankovics Róbertnek, magyarságunk parlamenti képviselőjének.