Egészségipari szakmai fórum Eszéken

0
28

Múlt csütörtökön a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat eszéki irodájának szervezésében egészségipari szakmai fórumot tartottak Eszéken. A rendezvényen a témában érintett magyarországi és horvátországi intézmények és vállalkozások képviselői vettek részt.

Térségünk egyik meghatározó gazdasági tényezője az egészségipar, mely a határ mindkét oldalán fejlett. Ebből kiindulva döntött úgy a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat eszéki irodája, hogy erről szervez egy fórumot az üzletágban érintett szereplőknek. Az értekezleten, melynek az eszéki Megyei Gazdasági Kamara adott helyet, többek között részt vettek a harkányi és a hévízi gyógyfürdő képviselői, valamint az eszéki kórház igazgatója is. A fórum elsődleges célja a kölcsönös együttműködés ösztönzése volt.

– Irodánk mindig is fontosnak tartotta a határon átnyúló gazdasági együttműködéseket, ezért is szerveztük meg ezt a fórumot. Tudomásunk szerint idáig nem sok hasonló rendezvény volt az országban, pedig az ilyeneken közvetlenül egymással tudnak tárgyalni a gazdasági szereplők – mondta Palizs-Tóth Hajnalka, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat eszéki irodájának vezetője.

A fórum szervezésében közreműködött a zágrábi magyar nagykövetség és Magyarország eszéki főkonzulátusa is.