Ebben az évben megtartották magyar estjüket a vukováriak

0
33

Szeptember 3-án tartotta meg a sorrendben 14. magyar estet a Vukovári Magyarok Egyesülete, melyen népdalokat és táncokat, citeraszólót láthatott/hallhatott a közönség helyi és vendégfellépők előadásában.

A Vukovári Magyarok Egyesülete fontos szerepet játszik a város magyar közösségi életében. Számos összejövetelt szerveznek székhelyükön, és hagyományosnak tekinthető rendezvényeik is vannak. Ezek közül a legnépszerűbb a vukovári magyar bál, de jelentős esemény a vukovári magyarok körében a magyar kultúrest is, melyet idén 14. alkalommal rendeztek meg.

Az eseményen különböző népi táncos és zenei szekciók mutatkoztak be. A műsor előtt Jakumetović Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnök asszonya köszöntötte a vendégeket. Elmondta, rendezvényük és tevékenységük célja a magyar hagyományok ápolásán, valamint a más egyesületekkel való kapcsolattartáson kívül az is, hogy minél több más nemzetiségű embernek megmutassák, Vukováron is élnek magyarok.

- Reklám -

Ezt követően Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk és Ivan Penava, Vukovár város polgármestere is szólt a közönséghez, a vukovári magyar egyesület munkáját méltatva. Mindketten további támogatásuk felől biztosították az egyesületet.

Elsőként a házigazdák Őszirózsa Népdalköre adott elő dalcsokrot, majd a pélmonostori HMDK-alapszervezet Csillagszemű gyermektánccsoportjának a produkciója következett, végezetül pedig a vukovári egyesületünk keretében működő citerazenekar egyik tagjának a citeraszólója hangzott el.

Az egyesület működését a HMDK, a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat támogatja.