Drávaszögi táncosok a pécsváradi Szent István Napokon

540
A várdaróci, kopácsi és laskói fiatalok alkotta Alfalusi Ifjúsági Tánccsoport és a csúzai Csárdás táncegyüttes a hét végén részt vett a pécsváradi Szent István Napokon.

A pécsváradi Szent István Napok rendezvénysorozat az elmúlt két évtized során évről évre gazdagodó programjaival vált a történelmi levegőjű kisváros legrangosabb ünnepévé. Szerepe van történelmi örökségük feltárásában, megőrzésében, Pécsvárad és környéke gazdag kulturális hagyományainak bemutatásában. Gazdag programkínálatában a kiállításoktól a népünnepélyig, a (vár)színházi előadásoktól a néptáncbemutatókig, a komoly- és könnyűzenei koncertektől a gyermeknapig minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére valót. Ezt a programot gazdagította az alfalusi és a csúzai népi táncegyüttes.

Ognjenović Kettős Zsuzsa tanárnő, az Alfalusi Ifjúsági Tánccsoport művészeti vezetője elmondta, a három település kultúregyesületének ifjú tagjaiból álló „egyesített” csoportnak a megalakulása óta számos fellépése volt Horvátország-szerte, de Magyarországon, Vajdaságban, Erdélyben is vendégszerepeltek.

04-PÉCSVÁRAD-(1)– Ezáltal olyan helyekre, vidékekre jutnak el a fiatalok, amelyek kitörölhetetlen nyomot hagynak bennük. Fontos célunk, hogy a magyar kultúra gazdagságának üzenetét minél több helyre eljuttassuk mi is a Kárpát-medencében – mondta Zsuzsa tanárnő, aki hozzátette azt is, hogy köszönik a Zengővidéki Határon Túli Magyarok Egyesületének a meghívást és a nagyszerű vendéglátást.

Az Alfalusi Tánccsoport számára a következő hónapok is mozgalmasak lesznek, számos felkérésnek kell eleget tenniük.