Drávaszögi életfa – gyermektábor Kopácson

73

A laskói Deák Ferenc Civil Központ szervezésében került sor a Drávaszögi Életfa elnevezésű gyermektáborra a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban.

A szervezők évente legalább két gyermektábort rendeznek a Baranya-háromszög falvaiban, az idei nyári eseménynek ezúttal a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központ adott otthont. A három nap alatt színes programelemekkel tették felejthetetlenné a gyerekek számára a tábort. Drámapedagógiai, kézműves és játékos-táncos foglalkozások, táncház, honismereti kirándulás is szerepelt a „menün”, a táborba 6 és 16 éves kor közötti gyerekeket vártak.

A tábor egyik programeleme volt a „Számítunk rád!” jelmondattal szervezett kerekasztal-beszélgetés, ahol középiskolás diákok hallhattak hasznos információkat vállalkozóktól és politikusoktól a szülőföldön való boldogulás lehetőségeiről.

– Külön köszönetet szeretnék mondani Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek, aki nemcsak jelenlétével tisztelte meg a programot, de támogatta is a megvalósulását, és Andócsi Jánosnak, az eszéki magyar iskolaközpont igazgatójának is a kerekasztalon való részvételéért, továbbá mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta a program létrejöttét. A fiatalok hallhattak továbbtanulási lehetőségekről és ösztöndíjprogramokról, valamint hazai vállalkozók személyes tapasztalatairól. A kézműves foglalkozásokon sok új módszerrel ismerkedhettek meg a résztvevők, az elkészült műveket pedig haza is vihették. Rendkívüli öröm azt látni, hogy mennyire élvezik a fiatalok ezeket a táborokat – mondta Tokai István, a laskói Deák Ferenc Civil Központ elnöke.

A soron következő honismereti, hagyományőrző, művészeti és kézműves táborra őszre kerül sor az egyik hegyaljai faluban.

A program megvalósulását a HMDK, a Bethlen Gábor Alap, a zágrábi Kisebbségi Tanács, a horvát Tudományos és Oktatási Minisztérium és az OTP bank támogatta.