Drámapedagógiai továbbképzés Velikán

194
09-drmapedagg

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a hét végén drámapedagógiai továbbképzést szervezett horvátországi, magyar tannyelven oktató általános és középiskolai tanárok, illetve osztálytanítók, anyanyelvápolók és óvónők részére.

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma immár harmadik alkalommal szervezett háromnapos drámapedagógiai továbbképzést horvátországi magyar pedagógusok részére. A képzés helyszíne ezúttal a Horvát Villamosművek (Pozsega melletti) velikai oktatási központja volt. A továbbképzést két magyarországi szakember, Kovács-Burján Gizella és Rotkainé Pászti Lívia drámapedagógusok vezették.

A továbbképzésen magyar szakos tanárok, osztálytanítók, anyanyelvápolók és óvónők vettek részt.

– Az előző két drámapedagógiai továbbképzésen jeleztük, hogy a pedagógusoknak problémát okoz az iskolai rendezvények megszervezése, így a mostani képzésen főleg erre helyeztük a hangsúlyt, mesefeldolgozásokkal foglalkoztunk, alkalmi műsorok összeállításával kapcsolatos instrukciókat, tanácsokat kaptunk az előadóktól. Egyúttal megtartottuk a magyar szakos tanárok megyei szaktanácsának soros ülését is – nyilatkozta lapunknak Kovacsevity Anna, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának alelnöke.

A továbbképzés, amelynek csapatépítő jellege is volt, a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

 

{fcomment}