Dovršava se obnova gradskih bazena u Belom Manastiru

0
15

Dovršava se obnova gradskih bazena u Belom Manastiru. Raskošan kompleks od tri bazena osim što će služiti lokalnom stanovništvu, obogatit će i turističku ponudu Grada.

Sudbina gradskih bazena u Belom Manastiru bila je prilično zanemarena za vrijeme prethodne gradske uprave. Radi  neodgovarajućeg održavanja 2016. godine je došlo do toga da jedno od omiljenih kupališta u Baranji više nije otvaralo svoja vrata. Jedan od prioriteta nove gradske uprave bio je stvoriti novo kupalište dostojno malog grada.

Nakon pronalaska dostatnih sredstava za projekt 2019. godine započeta je cjelovita rekonstrukcija bazena. Gradonačelnik, Tomislav Rob vrlo je zadovoljan obnovljenim bazenima. Već pri potpisivanju ugovora o izgradnji spomenuo je da mu je ovaj projekt najbliže srcu među investicijama koje se odvijaju u gradu.

– Bio sam jako sretan kada sam prošle godine potpisao ugovor, jer osim što osigurava rekreaciju za mještane, ova investicija je nesumnjivo pridonjela boljoj turističkoj slici grada – rekao je gradonačelnik, koji je dodao da će bazeni probno funkcionirati  ove godine, kako bi uklonili eventualne nedostatke za slijedeću sezonu.

Svaki uzrast će pronaći nešto po svojoj želji

Dizajnirana su tri bazena u cilju da sve dobne skupine pronađu nešto po svojoj želji. Mališani će se moći zabavljati u plitkom bazenu, a odrasli mogu zaroniti u avanturistički bazen s toboganima. Dizajneri su naravno mislili i na one koji bi radije samo plivali. Za njih je tu olimpijski bazen.

– Tijekom faze projektiranja težili smo multifunkcionalnosti i mislili smo na sve,. Uz tri bazena, na području kompleksa biti će ugostiteljska jedinica koja će zadovoljiti sve potrebe posjetitelja – rekao je potpredsjednik Gradskog vijeća, Oliver Matijević.

Značajan dio investicije od 16 milijuna kuna pokriven je sredstvima EU, a ostatak je osigurao grad. Kako doznajemo cijena ulaznice će za odrasle biti 25 kuna, dok je za djecu besplatan.