Donacija iz Mađarske Udruzi za njegovanje običaja Mađara u Korođu

0
9

Mjesni odbor Kisdobsza iz Mađarske je prošlog tjedna donirala Udruzi za njegovanje običaja Mađara u Korođu putnički kombi. Velikodušna donacija je još jedan dokaz bliskog prijateljstva između dva naselja.

Korođ i Kisdobsza imali su dobre međusobne odnose i prije Domovinskog rata, a nakon prisilnog odlaska Korođana iz rodnog sela u istočnoj Slavoniji, odnos se još produbio, jer su u teškim vremenima mnogi tamo našli utočište. Nakon rata mnogi su se vratili u svoje rodno selo, ali je bilo i onih koji su radije tamo ostali pa iz tog razloga veza između naselja nije prekinuta. Do danas su njihovi stanovnici uzajamno redoviti gosti na njihovim mjesnim događanjima. Još jedan primjer ovog dobrog odnosa je vozilo, koje je mjesto Kisdobsza u okviru programa „Za mađarsko selo” doniralo Udruzi za njegovanje običaja Mađara u Korođu.

– Naša udruga je vrlo zahvalna Kisdobszi, dobili smo donaciju vrlo visoke vrijednosti. Minibus nam je jako dobro došao, jer naša udruga puno putuje, imamo mnogo nastupa tijekom godine – rekao je predsjednik udruge, Zoltan Čerepeš, koji je dodao da bi htio posebno zahvaliti načelniku Kisdobsze, Sándoru Kovácsu na podršci.