Dječji timovi NK Vardarac obogaćeni su novim iskustvima

0
4

Članovi NK Vardarac posjetili su Bizovac, kako bi sudjelovali na prijateljskoj nogometnoj utakmici. Vardarčane su aktivnosti kluba iz Bizovca motivirale da ih kontaktiraju, jer ih vide kao primjer koji treba slijediti.

Kontakt između NK Vardarac i bizovačkog nogometnog kluba započet je na lipanjskom nogometnom kampu, kojega su organizirali zajedno s NK Osijekom. Dario Kiš, jedan od čelnika NK Vardarca, za naš list je izjavio kako su već ranije s pažnjom pratili aktivnosti nogometnog kluba iz Bizovca, uočili su da Bizovčani veliku pažnju posvećuju novačenju mladih generacija.

-Jako puno vremena i energije ulažu u aktivnosti s mladima, što se i vidi: pridružuje im se sve više i više mladih. Smatramo da se njihov rad može uzeti za primjer i to nas je motiviralo da stupimo u kontakt s njima – doznali smo od Darija Kiša.

Dodao je kako je već prvi susret prošao izvanredno, u Bizovcu su upoznali zdravu zajednicu sastavljenu od sjajnih ljudi. Nakon nogometnog tabora, pozvali su ih bili i na memorijalni turnir, a taj posjet su sada uzvratili.

Danas već na nogometni klub iz Bizovca gledaju kao na pobratimljeni klub, s veseljem su ih posjetili i mladi i stariji, igrači i roditelji u bojama NK Vardarca. Naglasak je bio na druženju i stvaranju prijateljstava. Najmanji, tzv. početnici, odigrali su i jednu utakmicu. Dok  su posljednji puta pobijedili Vardarčani, ovaj puta su oni izgubili, ali naglasak, naravno, nije bio na pobjedi.

NK Vardarac – veliki nogometni tim maloga sela

Nogometni klub Vardarac ove godine slavi 75. godišnjicu postojanja. U tom znaku je protekao prošli vikend, kada je debitirao u međužupanijskoj ligi. Vardarčani su bili suparnici na terenu NK Otoku iz Otoka, koje su pobijedili sa 4-0.

Prije utakmice, NK Vardarac preuzeo je pehar za osvojenu titulu županijskog prvaka u posljednjoj sezoni, kojeg su Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara i Ante Vučemilović Šimunović, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza predali kapetanu ekipe. Osim toga, povodom 75. godišnjice postojanja, navijače koji su ih posjetili počastili su jednom velikom rođendanskom tortom.