Díszoklevél a Várdaróc Magyar Kultúregyesületnek

176

A szigetvári zeneiskolában tartotta a magyar kultúra napja alkalmából szervezett vármegyei ünnepségét a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség és a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány január 22-én, ahol nívódíjakat és elismeréseket adtak át a térségi kultúra kiemelkedő képviselőinek. A díjazottak egyike volt a Várdaróc Magyar Kultúregyesület is.

A Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség és a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány közös szervezésében került sor a Magyar Kultúra Napja Baranya Vármegyei Ünnepére, amelynek keretében átadták a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség Nívódíjait, valamint a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány, a Magyar Népművelők Egyesülete Baranya Megyei Szervezete és a Pécs-Baranyai Kórusszövetség elismeréseit.

Az esemény részvevőit Szigetvár polgármestere, dr. Vass Péter és Bokor Béla, a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte, majd egy alkalmi műsor keretében átadták a térségi kultúra kiemelkedő képviselőinek az elismeréseket. A díjazottak egyike volt a Várdaróc Magyar Kultúregyesület is, amely az elismerést a drávaszögi magyarságért tett kimagasló közművelődési tevékenységéért, valamint a kakasütés hagyományának életben tartásáért érdemelte ki.

– Nagy elismerés számunkra, hogy tevékenységünket az anyaországban is értékelik. Köszönjük a Határokon Túli Magyarságért Alapítványnak, amely a Kárpát-medencében élő magyarság szervezetei számára a kultúra- és közösségszervezést rendkívül magas szintre emelte, valamint információközvetítő bázissá vált – mondta Micheli Zsolt, a Várdaróc Magyar Kultúregyesület elnöke a díj átvétele után.