Díjazza a világ a magyar élelmiszereket

0
29

Kiemelkedő sikert értek el a világ legrangosabb élelmiszerversenyén, a Great Taste Awardon a magyar manufaktúrák termékei. A 49 magyar díjazott között csokoládé, hársméz, szürkemarha-szalámi és hidegen sajtolt paprikaolaj is megtalálható. A jelek szerint a magas minőségű kézműves élelmiszerek iránt Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés.

Tavaly negyvenegy, idén már negyvenkilenc magyar élelmiszert díjazott a zsűri a világ legrangosabb élelmiszerversenyén. Az 1994-ben alapított Great Taste Award versenyére a világ minden tájáról érkeznek csúcskategóriás élelmiszerek, a díjazott termékek jogosultak a Great Taste Award fekete-arany címkéjének használatára, ami a vásárlók számára egyet jelent a magas minőséggel.

A londoni megméretésre Magyarországról a méz- és csokoládémanufaktúrák, illetve gluténmentes élelmiszereket gyártó cégek neveztek egyedileg, a walesi székhelyű magyar importőr, a Best of Hungary pedig többféle terméket indított. Mégpedig nagy sikerrel, hiszen 42 nevezésükből 22 nyert. (Magyar Nemzet)