Digitális szülőföld – lezajlott a diákvetélkedő

0
116
08-szulofold

Eszék – A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a Szülőföld Alap Iroda támogatásával „Digitális szülőföld” elnevezésű diákvetélkedőt szervezett, amelyre hat csapat nevezett be. A beérkezett pályamunkákat május 10-én egy nyilvános bemutatón négytagú zsűri értékelte.

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma két hónappal ezelőtt hirdette meg a Digitális szülőföld elnevezésű diákvetélkedőt, amelyre horvátországi magyar jellegű egyesületek, helyi választmányok, iskolák, kisebbségi önkormányzatok nevezhettek be.

– Egy maximum 10 perces prezentációt kértünk a csapatoktól, amelyben egy-egy horvátországi magyar közösség, település múltját, jelenét, hagyományait, szokásait mutatják be, de saját iskolájukat is bemutathatták. Hat pályamunka érkezett be: a HMDK kiskőszegi alapszervezetétől, a vörösmarti, az újbezdáni, a laskói és a kórógyi általános iskolából – ez utóbbiból kettő is. A legtöbb munka a településük múltjával, hagyományaival foglalkozik – mondja Kovačević Anna, a pedagógusfórum alelnöke.

 

Nyilvános bemutató

A pályamunkákat május 10-én, kedden egy nyilvános bemutatón prezentálták a diákcsapatok a négytagú zsűri előtt, aki végül úgy döntött, hogy a legjobb munkát a vörösmarti iskolások készítették.