Dicséretektől hangos évi közgyűlés

312
07-DALYHEGY-2

ERDŐD – A dályhegyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület Erdődön tartotta évi közgyűlését, amelyre szép számban gyűltek össze a hegyháti magyarok. Az évértékelő beszámolókat és a beszédeket követően a helyi tamburazenekar rövid műsorát hallgathatták meg az egybegyűltek, majd közös vacsorára került sor.

Vasárnap délután a közeli Erdődön került sor a dályhegyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület évi közgyűlésére. A program hivatalos részében beszámolók hangzottak el a múlt évi tevékenységről, és természetesen tervekről is szó esett. A hegyháti magyarok megtöltötték az erdődi kultúrotthon nagytermét. Rangos vendégek is tiszteletüket tették az eseményen: Borivoj Eklemović megyei képviselő a zsupán nevében, Dragan Vulin elöljáró-helyettes, Darko Barjaktervić, az erdődi járási turisztikai hivatal vezetője, Ante Markic plébános, Jakumetovic Rozália, a vukovári magyarok egyesületének elnöke, Goldschmied József, az Égtájak Iroda volt vezetője, valamint a HMDK nevében Jankovics Róbert ügyvezető elnök és Déra Nándor adminisztratív titkár.

– Nagyon mozgalmas és sikeres évet zártunk december 31-én. Tartalmi beszámolónkból kiderült, hogy tánccsoportunkkal szinte minden héten fellépéseken vettünk részt itthon és külföldön is. Táncos fiataljaink mellett igazán büszkék vagyunk tamburazenekarunkra is, amelynek a tagjai egy év leforgása alatt hihetetlen eredményeket produkáltak, és jó néhány helyszínen bemutatkoztak már. Idei prioritásunk, hogy az új dályhegyi kultúrotthon végre tető alá kerüljön. Sok ígéretet kaptunk a támogatásokat illetően, azt reméljük, hogy sikerülni fog. A tánccsoportnak új koreográfusa van, idén új táncot is fognak tanulni a gyerekek – nyilatkozta lapunknak Hugyik Imre, a kultúregyesület elnöke.

Példaértékű a tevékenységük

Többek között az Erdődi járás büszkeségének nevezték a kultúregyesületet a vasárnapi közgyűlésen, hiszen nagy szerepük volt abban, hogy a járás jó híre messze földre is eljutott. A meghívott vendégek mindegyike dicsérő szavakkal illette az egyesületet, és további sikereket kívánt nekik. Ezt követően a tamburazenekar eljátszott néhány számot, ami egyben azt is mutatta, hogy milyen fontos a gyerekekben tudatosítani a kultúra és a hagyományok iránti szeretetet. A kora esti órákban kellemes hangulatú vacsorára is sor került.

07-DALYHEGY-1