Délvidéki imádságok – könyvbemutató a csúzai parókián

0
287
08-KNYVBEMUTATO-1

Csúza – Február 18-án, péntek este került sor a csúzai parókián Banka Gabriella Délvidéki imádságok című verseskötetének a bemutatójára.

A csúzai parókián összegyűlt hallgatóságot és a vendégeket Varga György tiszteletes  köszöntötte, majd a hittanos gyerekek éneke és Lovákovity Olivér szavalata után Ruda Gábor, a könyv szerkesztője mutatta be Banka Gabriellát. Elmondta, hogy a szerző a Vajdaságban született, ahol színművészként dolgozott, majd a kilencvenes években családjával Magyarországra költözött. Eddig csak folyóiratokban jelentek meg költeményei, ez az első önálló verseskötete, amely a Protestáns Művelődési Társaság és a Muravidéki Baráti Kör Kulturális Egyesület kiadásában jelent meg.

Az est további részében Banka Gabriella először Babits Mihály Jónás könyve című művét adta elő, majd a könyvéből olvasott fel néhény verset.

Ruda Gábor lapunknak elmondta, hogy dr. Székely András Bertalan segítségével vették fel a kapcsolatot a csúzai egyházközséggel, akivel közösen pályázták meg a könyv kiadását, így érthető, hogy a csúzai közönséggel is megismertették a kötetet.

08-KNYVBEMUTAT-3