December 4-én lesznek a parlamenti választások

0
158
BELFLD---jadranka-kosor-vlasztsok

Több hónapos huzavona után múlt pénteken Jadranka Kosor koalíciós partnereivel, a Horvát Parasztpárttal, az SDSS-szel és a kisebbségi képviselőkkel tartott másfél órás megbeszélés után bejelentette, hogy december 4-én lesznek a parlamenti választások.

„Hatalmas munkát végeztünk, befejeztük a tárgyalásokat, nehéz időszakon mentünk keresztül. Sokaknak voltak előítéleteik velünk szemben, nagyon sokan nem hittek bennünk. Szeretném megköszönni koalíciós partnereink folyamatos támogatását, amely nélkül ez a kromány nem tudott volna kitartani“ – mondta Jadranaka Kosor, hozzátéve, hogy a szábor föloszlatásának időpontját is meg kell határozni, de erre majd csak szeptember elején kerül sor.

Egyébként a választásokra öt nappal az európai uniós csatlakozási szerződések aláírása előtt kerül sor.

Míg a HDZ-ben kijelentették, hogy egyedül indulnak a választáson, de számítanak jelenlegi koalíciós partnereik támogatására, addig pénteken délelőtt az SDP, a HNS, az IDS és a Horvát Nyugdíjas Párt vezetői együttműködési megállapodást írtak alá, mely szerint együtt indulnak a választásokon minden választási körzetben.