Daruvári kiránduláson a bellyei járás nyugdíjasai

0
284
11-nyugdijas-Picture-684

Bellyei járás – A Horvátországi Nyugdíjasok Egyesületének bellyei járási tagszervezete amellett, hogy egész éven át aktívan tevékenykedik, kirándulásokat is szervez. Legutóbb 50 tagjuk látogatott el a nyugat-szlavóniai Daruvárra.

A mintegy 400 tagot számláló bellyei járási nyugdíjas szervezet heti rendszerességgel tart  összejöveteleket, alkalomadtán vacsorákat, bálokat. Igyekeznek minden járási szintű rendezvényen képviseltetni magukat. A májusi bellyei Kastély-napra is készülődnek már, hiszen ők is társszervezői lesznek a programoknak.

– Közben azon dolgozunk, hogy minden településen legyen a nyugdíjasoknak klubhelyisége. Bellyén a Savoyai-kastélyban áll a rendelkezésünkre egy helyiség, Kopácson a valamikori utazási irodát használjuk, Várdarócon a polgármesternek hála a helyi választmány termében találkozunk, ugyanígy Kozjakon is. Egyedül Laskóval van gond, a helyi könyvtárban találkoznak a nyugdíjasok, ahova sok lépcső vezet – tudtam meg Gerstner Józseftől, a szervezet elnökétől.

A nyugdíjasokat a Bellyei járás és a HMDK is támogatja anyagilag, amiért az elnök ezúton is köszönetet szeretne mondani. Továbbra is szívesen látnak mindenkit, aki  csatlakozni szeretne hozzájuk.

Daruvári kirándulás

A járási nyugdíjas egyesület szervezésében 50 tagjuk vett részt azon az egynapos kiránduláson, amelynek úticélja Daruvár volt. A városnézést követően közös ebédre és rövid táncmulatságra is sor került. Ezek után a híres daruvári gyógyfürdő következett. Idén ez volt az első kirándulásuk, de semmiképpen sem az utolsó. Terveik szerint legközelebbi úticéljuk valamelyik magyarországi tájegység lesz.