Darivanje učenika koji pohađaju mađarski jezik

0
63
Az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat vezetői, Matijević Olivér (elnök) és Munk Erik (alelnök) átadják a csomagokat Szentlászlón

Vijeće mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije je božićnim paketom iznenadilo učenike županije koji mađarski jezik. Učenici su uz pakete slatkiša dobili i bilježnice, koje su posebno dizajnirane u tu svrhu.

- Reklám -

Vijeće mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije je, između ostalog, uvijek smatralo važnim podržati mađarsko obrazovanje u Hrvatskoj i obrazovanje na materinjem jeziku. U skladu s tim odlučilo je darivati ​​osnovnoškolce u županiji koji u nekom od oblika pohađaju mađarski jezik. Poklon je sadržavao i bilježnicu izrađenu u tu svrhu: na koricama su mađarski pjesnici i junaci mađarskih crtića.

Beli Manastir

– Budućnost naše zajednice u velikoj mjeri ovisi o obrazovanju na materinjem jeziku, stoga je obrazovanje na mađarskom jeziku nedvojbeno naš prioritet. Zbog toga smo ove godine smatrali važnim nagraditi učenike naše županije, koji na neki način pohađaju mađarski jezik – rekao je predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjskoj županiji, Oliver Matijević  te dodao da je ovih dana podijeljeno više od 600 paketa.

Zbog epidemiološke situacije, pakete su preuzeli ravnatelji škola i nastavnici mađarskog jezika, koji će ih potom podijeliti učenicima.  

Osijek

– Smatrali smo vrlo važnim podijeliti darove i u mjestima gdje više ne posotji mogućnost obrazovanja na mađarskom jeziku samo njegovanje materinjeg jezika, jer su nam i ovi učenici važni. Tako smo osim Prosvjetno-kulturnog centra Mađara, OŠ Lug i OŠ Zmajevac  posjetili još 13 obrazovnih institucija – rekao je potpredsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, Erik Munk.

Vijeće mađarske nacionle manjine Grada Belog Manastira također nije zaboravilo na djecu: učenici koji pohađaju nastavu njegovanja materinjeg jezika u osnovnoj školi u Belom Manastiru dobili su još jedan dodatni poklon paket.

Zmajevac