Dani škole u osječkom Prosvjetno-kulturnom centru Mađara

0
18

Prosvjetno- kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj ove godine slavi 20. godina postojanja. Prigodom jubileja u ustanovi je održan sportski dan na koji je pozvana i njihova sestrinska škola.

Mađarski školski centar u Osijeku otvorio je vrata svojim učenicima prije 20 godina. Od tada su stotine đaka učile među zidova ustanove. Povodom obljetnice prvog službenog zvonjenja prije dva desetljeća, škola je ove godine organizirala školski dan koji se ovaj put  usredotočio na sport.

Tijekom događaja učenici su sudjelovali u pojedinačnim aktivnostima , aktivnostima u paru  i malim grupnim aktivnostima poput badmintona, stolnog tenisa, skandera, pikada i nogometa. Na kraju dana učitelji i učenici škole igrali su prijateljske nogometnu utakmicu  s učiteljima sestrinske škole centra iz Szigetvár, gimnazije Miklós Zrínyi, Srednje strukovne škole i Obrtničke škole. Na događaj su pozvani i bivši učitelji ustanove, kao i Generalni konzulat Mađarske u Osijeku.

– Naša je ustanova nedavno ispunila svoju misiju i dokazala svoju vrijednost, te smo postali prepoznata institucija na razini Karpatskog bazena. Ova školska godina otvorit će novo poglavlje u povijesti naše škole, jer smo izgradili naš dom koji smo toliko dugo čekali. Učenički dom uskoro će biti predan- rekao je ravnatelj Andócsi János, koji je dodao da se istovremeno sa otvorenjem planira i veći školski dan.