Dan žena proslavljen je balom i foto izložbom

0
22
Kotlina

Nakon dvije godine, u Kotlini je opet zavladala balska atmosfera na kojoj su Dan žena mjesnim damama čestitali zabavom s živom glazbom i cvijećem. A, u Belom Manastiru je organizirana izložba fotografija Janoša Fehera pod nazivom Vrijedne ženske ruke.

Nakon prisilne pauze od dvije godine zbog epidemijske situacije, u Kotlini je ponovo organiziran bal za žene. Dame u selu su dobile pozivnice na ovaj večernji program s živom glazbom.

-U selu već desetljećima organiziramo bal za žene, jednu večer kada slavimo žene i djevojke. Bio je dobar osjećaj ponovno se okupiti povodom Dana žena u sjedištu ogranka DZMH, od mladih do umirovljenika, tko god je mogao, došao je na zabavu – izjavila je Sanela Proser Horvatin, potpredsjednica DZMH ogranka Kotlina. Zoltan Šipoš, predsjednik ogranka damama  je čestitao sa po jednim karanfilom, a nakon toga slijedili su večera i ples.

Događanje je održano uz potporu zaklade Bethlen Gábor.

Beli Manastir: ženske ruke na fotografijama

U Belom Manastiru redovno se održavaju različite radionice, programi, pa tako niti Dan žena nije prošao neobilježen. Povodom te prigode mogla se pogledati izložba fotografija Janoša Fehera pod nazivom Vrijedne ženske ruke, koju su zajedno organizirali DZMH ogranak Beli Manastir i Mađarska katolička žena – Baranja.

Janoševe fotografije rezultat su dugogodišnjeg rada, gdje god je fotografirao tražio je od dama dozvolu kako bi mogao ovjekovječiti pojedine pokrete njihovih ruku u poslovima koje su baš u taj trenutak radile. Iako smo svi načisto s vrijednim ženskim rukama, snagom ruku koje nas čuvaju, unatoč tome poseban utisak je ostavilo pogledati odjednom na približno sto fotografija što sve mogu učiniti te blagoslovljene ruke. Osim izložbe, i ovdje su ženama i djevojkama koje su posjetile izložbu čestitali s cvijetom. Članice i one žene koje nisu mogle biti prisutne, u njihovom domu su dobile čestitku sa po jednim cvijetom.

Događanje je održano uz potporu Grada Belog Manastira, Savjeta za nacionalne manjine i zaklade Bethlen Gábor.