Dan mađarske kuhinje u Vukovaru

0
7

Posljednji vikend u kolovozu u Domu Mađara u Vukovaru protekao je u duhu gastronomije, gdje su naši sunarodnjaci prvi put organizirali Dan mađarske kuhinje.

Daleko poznata gastronomija sastavni je dio mađarske nacije i kulture. Mađarski okusi dio su našeg identiteta jednako kao i narodni ples ili običaji. Članovi MKUD u Vukovaru također se trude sačuvati okuse naše nacionalne kuhinje, a u tu svrhu su za ovaj vikend organizirali manifestaciju. Organizatori su na događaj željeli pozvati sve mađarske organizacije koje djeluju u županiji, ali epidemiološka situacija to nije dopustila.

Na manifestaciji koja je održana u užem krugu, prisutni su usporediti svoje kulinarske vještine i to u pripremi pilećeg paprikaša i palačinki, ali je zasebni žiri ocijenjivao i postavljeni stol.

– Prvotno smo planirali veći događaj, ali su se okolnosti umiješale. Svi su se dobro osjećali na događaju, koji se na kraju pretvorio u obiteljski događaj, pa smo sigurni da ćemo ga organizirati i iduće godine – rekla je predsjednica udruge, Rozalija Jakumetović, koja je dodala kako se nada da sljedeće godine više neće morati brinuti o virusu.

Sponzor događaja bio je Savjet za nacionalne manjine.