Dályhegyiek az erdődi cseresznyenapon

267
09-Tresnje1

Erdőd – Az erdődi Branko Herceg horvát kultúregyesület szervezésében másodszor került sor az ún. cseresznyenapra június 12-én, ahol felléptek a dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület keretein belül működő Katolikus Nőegylet tagjai is.

Az erdődi Branko Herceg kultúregyesület tavaly településük népszerűsítése céljából rendezte meg az első ún. cseresznyenapokat. Idén pedig június 12-én, vasárnap került sor a rendezvényre, ahol a járás területén működő szervezetek, kézművesek állították ki portékáikat. A gazdag étel- és italkínálatból természetesen nem hiányoztak a cseresznyéből készült étele és italok sem. A kultúrműsorban pedig a tizenkét együttes mellett a dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület keretein belül működő Katolikus Nőegylet tagjai is felléptek.

– Mivel egyesületünk tagságának nagyobbik része a pulai magyar héten vesz részt, így idén csak mi, a Nőegylet tagjai mutatkoztunk be. Egy népdalcsokorral léptünk a közönség elé, valamint egy standdal is készültünk, ahol a kézimunkáinkat mutattuk be – mondta Tóth Mária, a Nőegylet elnöke.