Daljnje investicije u NK Vardarac, koji je postao prvak u sezoni 2019/20

0
30

U NK Vardarcu se pripremaju nove klupe i reflektori za večernje treninge, a tijekom ljeta namjeravaju realizirati značajnije investicije. Ulaganja će biti izvršena uz podršku mađarske Vlade, i posredovanje DZMH-a – doznajemo od člana izvršnog odbora nogometnog kluba, Daria Kiša.

Najjača nogometna momčad „s mađarskim predznakom” u Hrvatskoj ne podiže samo razinu svoje igre već se i infrastruktura kluba stalno poboljšava i razvija kako bi se stvorili najbolji mogući uvjeti za momčad. Ovog ljeta će biti provedeni brojni veliki planovi unutar kluba – rekao je član odbora, Dario Kiš.

– Izrađuju se nove male klupe, kupuju se nove mreže iza vrata, a oko igrališta se postavljaju reflektori. Posljednjem se posebno radujemo, jer dosad nismo imali uvjete za večernji trening. Preko ljeta će biti zaista korisno, jer naša momčad ne mora trenirati po najjačim vrućinama – doznali smo od Daria, koji je još dodao kako su ovo samo manja ulaganja s obzirom na predviđeno. Naveo je i popravak traktorske kosilice, što se činilo manje važnim, ali je predstavljalo problem, posebno u proljeće, kada se mora kositi svaka dva dana.

Obnova svlačionice i izgradnja novih prostorija unutar kluba su među ljetnim planovima

Obnova svlačionice započet će u srpnju, a osim toga će se na katu klupske prostorije izgraditi prostorija sa zahodom i malom terasom. Modernizirat će grijanje i izgradit će se novi tuševi, te će se lijepiti keramika i krečiti zidovi, naravno u zeleno-bijelu boju, odnosno dominirat će boje kluba. Prema Dariu, obnova prostorija ima motivirajući učinak na igrače, a u konačnici i na rezultate momčadi.

S druge strane su – srećom – poboljšanja potrebna zbog povećanja broja igrača. Članovi kluba neprestano pozivaju nove igrače u juniorski tim, jer budućnost kluba ovisi upravo o njima.

– Naše buduće investicije je mađarska Vlada već odobrila tako da nas ništa ne sprječava u provođenju naših planova. Jedino epidemiološka situacija još uvijek ometa posao, bilo da se radi o obnovi ili obuci – rekao je Dario.

Željno iščekuju treninge na nogometnom igralištu

Prvenstvo je zbog pandemije obustavljeno – dodaje – a momčad NK Vardarca postala je prvakom II. ŽNL središte Beli Manastir 2019/20 sezone, te ovim putem još jednom čestitam našim igračima.

– Iz naše regije četiri ekipe igraju za odlazak u višu ligu, ali Hrvatski nogometni savez i stožer civilne zaštite još nisu dogovorili datum kvalifikacijskih utakmica – požalio se Dario. U vrijeme intervjua čak ni treniranje nije bilo dopušteno.

Situacija je frustrirajuća – naglasio je -, budući da je momčad u mogućnosti postići najbolje rezultate do sada, bilo bi dobro da vanjski čimbenici to ne ometaju.

Više od dva mjeseca nisu imali normalan trening, nogometaši su u vrijeme pandemije trenirali kod kuće prema uputama trenera. Uz to, tu su i nove trenerke i vratnice, o kojima smo nedavno pisali da su kupljeni uz podršku mađarske Vlade i generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, a koje bi bilo dobro isprobati i na terenu.