Csúzai kézimunkák sikere a Vajdaságban

0
172
csuza-killitas

Topolya, Csúza – Április utolsó hetében Topolyán, a Nikola Tesla Általános Iskolában került sor a 41. Nemzetközi Kézimunka- és Gyűjtemény-kiállításra. A rendezvényen a csúzai nőegylet és az általa készített kézimunkák is részt vettek. Mivel nemcsak kiállítás, hanem verseny is volt, a csúzaiak több munkája is elismerésben részesült, amit múlt hét csütörtökön itthon vehettek át az ügyes kezű asszonyok.

Több mint 25 ezer tárgy szerepelt a 41. Nemzetközi Kézimunka- és Gyűjtemény-kiállításon, amelyre a vajdasági Topolyán került sor. Az április 23-30. között nyitva tartó tárlatra 81 országból érkeztek az értékes kézimunkák, gyűjtemények.
A Nikola Tesla nevét viselő iskolában olyan ritkaságok is a kiállítóasztalokra kerültek, mint például a Niagara-vízesésnél megtöltött üvegecske, a 4140 méteren levő tibeti kolostorból származó vaskos imakönyv vagy a 198 ország postájának egy-egy bélyege Afganisztántól Zimbabweig. A kiállítótermekben izgalmas feladatok, érdekes kérdések is várták a látogatókat, a helyesen válaszolók pedig könyvjutalomban részesültek. A csúzai Nőegylet képviselői második alkalommal vettek részt az érdekes rendezvényen.

– Nagyon jó a kapcsolatunk a bezdáni Ügyes Kezű Asszonyok Csoporttal, és általuk kaptunk meghívást erre a kiállításra, ami, mint kiderült, nemcsak kiállítás volt, hanem egyfajta verseny is. Több hímzésünk elismerésben részesült, amiért oklevelet vehettünk át. Néhány nap múlva aztán ezt átadtam azoknak az asszonyoknak, akik a kiállított munkákat készítették – mondja Pinkert Ida, a Nőegylet elnöke.