Csupasz túlélők a Kopácsi rétben

0
4116
naked_and_afraid

Márciusban rajtolt a Discovery Channel valóságshow-ja, a Naked and Afraid, vagyis a Csupasz túlélők ötödik évadja. Az új szezon érdekessége, hogy nemcsak trópusi szigeten, hanem a Horvátországban, mégpedig a Kopácsi rétben is forgattak.

A Discovery Channel Csupasz túlélők sorozat készítői az élet legkülönbözőbb területeiről gyűjtöttek össze párokat, akik neki vágnak a vadonnak. Nemcsak az extrém körülmények adnak okot az aggodalomra: a pár tagjai ugyanis teljesen meztelenül érkeznek, és a civilizációból csak egyetlen dolgot vihetnek magukkal.

A feladatuk, hogy életben maradjanak legalább három hétig. Ha ez nem lenne elég, még meg is kell ismerniük egymást, hiszen összefogva, egymás erősségeit kihasználva nagyobb esélyük van a 21 nap kibírására. Mint az adásokból kiderül, amit eddig tudtak a túlélésről, ruha és eszközök nélkül vajmi kevés. Tanúi lehetünk annak, ahogyan a csatáznak az elemekkel, egymással és saját belső gyengeségeikkel, hogy diadalt arathassanak a természet erői felett, a dzsungel közepén, vagy a Kopácsi rétben.

A kaliforniai Stacey Osorionak és az ausztrál Le Trewnek ugyanis a baranyai „vadonban” kellett bizonyítania rátermettségét. A Discovery a YouTube-on egy videót is megjelentetett az epizódból, ahol a versenyzők a tűzgyújtás ősi eszközeivel próbálkoznak.

Ezt a hírt a Kopácsi-rét Természetvédelmi Park igazgatója, Damir Opačić is megerősítette a Glas Slavonije napilapnak. Elmondta, hogy a Park peremrészén forgatott a stáb, ez már a Horvát Erdészethez tartozik, mert az illetékes minisztérium több okból nem adott engedélyt a természetvédelmi területen való forgatásra. A producernek olyan elvárásai voltak, amelyek nem voltak összhangban a természetvédelmi törvényekkel. Itt elsősorban a tűzgyújtást és vadászatot említette.