Csillagszemű magyar játszó- és alkotóműhely indul Pélmonostoron

0
84

Péntekenként várja a hamarosan induló Csillagszemű játszó- és alkotóműhely önfeledt játékra és alkotásra a gyerekeket a HMDK pélmonostori alapszervezetének székházában. A műhelyeket Ferenc Ilić Emese óvónő vezeti.

A pélmonostori HMDK-alapszervezet és a Magyar Katolikus Nőegylet idén újabb tevékenységi formákat is bevezetett. Nagy sikere van például az irodalmi-történelmi teadélutánoknak, amelyek elsősorban a felnőtteknek szólnak, ezért most a gyerekek számára egy magyar játszó- és alkotóműhelyt indítanak, amelynek a Csillagszemű nevet adták.

– A múlt évben már szerveztünk egy-egy kézműves foglalkozást, amin nagy örömmel vettek részt a gyerekek, ezért gondoltuk, hogy egy rendszeres programot indítanánk. Az új székházunkban erre pedig már helyünk is van – mondta Kovács Ferenc, a HMDK pélmonostori alapszervezetének elnöke.

A műhely célja, hogy szabadidős foglalkozást biztosítsanak óvodás és kisiskolás gyerekek számára, ezen belül  kézműveskedésre, népdal- és néptánctanulásra lesz alkalmuk a gyerekeknek.

– Ezek a tevékenységek a szórakozás és kikapcsolódás mellett fejlesztik a gyerekek kézügyességét, zenei készségeit, ugyanakkor felelevenítjük és ápoljuk magyar népi hagyományainkat is – mondja Ferenc Ilić Emese óvónő, aki két csoportban foglalkozik majd a gyerekekkel. Az ovis korosztályt és az első, második osztályosokat péntekenként 17 órától várja, a nagyobbakat pedig 19 órától.

Az érdeklődők Emesénél (mob.: 098-560-435) a délutáni órákban jelentkezhetnek, aki tájékoztatást ad majd arról is, hogy mikor indul a program.