Cserkésztábor Daruváron

0
36

A Horvátországi Magyarok Zrínyi Miklós Cserkészcsapata szervezésében augusztus 14. és 18. között került sor a horvátországi magyar cserkészek második nagytáborára a Daruvár feletti Péter-hegyen (Petrov vrh). A cserkészcsapat tagjai mellett nagypiszanicai és dežanovaci gyerekek is részt vettek a táborban.

A járványhelyzet korlátozásai miatt a táborban csak 13 cserkész vett részt a zágrábi szervezők csapatából, napközben pedig csatlakozott foglakozásaikhoz és a tábortűzhöz a nagypiszanicai, valamint a dežanovaci magyar egyesületből is néhány gyerek. Az ötnapos táborban a gyerekek a tábori cserkészélettel ismerkedhettek meg.

– Nekünk és a nagypiszanicai egyesület tagjainak is most volt először alkalmunk ismerkedni a cserkészettel. Különböző foglalkozásokat szerveztek számunkra a vezetők, például a tábori főzés fortélyait is megismertük, nagyon szép és tartalmas napot töltöttünk a zágrábi cserkészekkel, köszönjük nekik – mondja Jarža Elika, a Dežanovaci Magyarok Közösségének elnöke.

A program során volt íjászat, célba lövés, és számos új játékot is megismertek a táborozók. A nagy melegben egy „medencézésre” is sor került. Esténként, a tábortűz mellett magyar népdalokat énekeltek és a keretmeséhez (Szigetvári csata, Zrínyi Miklós) kötődő programokat adtak elő a gyerekek. A zágrábi gyerekek a táborozás alatt Daruvárra is ellátogattak és megismerkedtek a város szépségeivel, nevezetességeivel, vasárnap pedig egy szentmisén vettek részt.

A tábor a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.