Cserkésztábor Csúzán

0
62

A hétvégén tartotta második közös táborát a Drávaszögi Árpád Fejedelem Cserkészcsapat és a Deák Ferenc Civil Központ Csúzán, a Kollár Kempingben .

A cserkészet a legnagyobb méretű ifjúsági mozgalom a világon, mely a föld szinte minden országában jelen van. Legfőbb célja, hogy a gyerekeket becsületes és tisztességes életre nevelje. A mozgalom számára mindig is nagyon fontos volt a hazaszeretet és a vallás, valamint a csapatszellem. Ezen elvek mentén működik a Drávaszögi Árpád Fejedelem Cserkészcsapat is, melynek tagjai a hétvégén a Deák Ferenc Civil Központtal közösen tartották meg második táborukat Szeretem Baranyát – őszi magyar gyermek cserkésztábor címmel.

- Reklám -

A tábor helyszíne Csúza volt, ahol a környékbeli gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt Vargyas Ildikó koordinálásával. Ezt követően Huszár József is megérkezett, aki nevéhez hűen huszárbemutatót tartott – a gyerekek betekintést nyerhettek a huszárok életébe, és megismerhették, milyen is egy igazi huszár.

– A táborral a célunk az volt, hogy erősítsük a gyermekekben a magyar nemzettudatot. Úgy érzem, hogy ez sikerült, a gyerekek nagyon élvezték a hétvégét, főleg a huszárbemutatót, mely lenyűgözte őket – mondta Tokai István, a Deák Ferenc Civil Központ elnöke, aki hozzátette, szerencsére az időjárás is kedvező volt, ezért semmi sem rontotta el a jókedvüket.

A tábort a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap (Budapest) támogatta.