Cserepes Zoltán a kisebbségi önkormányzat elnöke

198
08-korogy-alakulo

Kórógy  – A Tordinci járás elöljárója múlt csütörtökre Kórógyon hívta össze a járási magyar kisebbségi önkormányzat alakuló ülését, ahol Cserepes Zoltánt választották meg elnöknek, az alelnök pedig Dezső István lett.

A júliusi kisebbségi önkormányzati választásokon Kórógyon a HMDK által támogatott lista  főlényes győzelmet aratott a MESZ-Koordináció jelöltjeivel szemben, így a tíz önkormányzati képviselőből kilenc a HMDK-listáról került az önkormányzatba.

Az alakuló ülésen a jelenlévő tagok elnöknek Cserepes Zoltánt, alelnöknek Dezső Istvánt választották.

– Elsősorban ismételten meg szeretném köszönni a kórógyiaknak a feltétlen bizalmat, amivel július 10-én megtiszteltek bennünket, aminek a jelentőségét még inkább növeli az a tény, hogy eddig még soha nem látott részvételi arány mellett – a Kórógyon rekordnak számító 228 magyar járult az urnákhoz – arattuk ezt a fényes győzelmet. Ezzel a kórógyiak egyértelműen kinyilvánították, nyolc év után gyökeres változást szeretnének. Mi ezt ígértük, és legjobb tudásunk szerint ezen is leszünk. Minden programunk minden érdeklődő számára teljesen átlátható lesz. Természetesen ez nagy felelősséget ró majd az önkormányzat tagjaira –  nyilatkozta lapunknak Cserepes Zoltán, az önkormányzat elnöke, aki elmondta azt is, hogy az alakuló ülésen jelen volt az önkörmányzat/tanács előző elnöke is, Kel József is, de eddig egyedül csak a testület bélyegzőjét adta át.

– Kérdésemre, hogy mikorra számíthatunk a dokumentáció átadására, azt a választ kaptuk, hogy a kisebbségi önkormányzatnak leltára nincs, míg a papírokat a járásban kell megkeresnünk. Kel József, járási elöljáró-helyettesi mandátumával visszaélve, megkísérelte a kórógyi magyarok által megválasztott tíztagú testületet a helyi kultúrotthon egyik 2×2 méteres „irodahelyiségbe” bepréselni, miközben ő egymaga használna egy ennél tízszer nagyobb irodát. Ebben a problémában közreműködését ígérte Maletić elöljáró, aki részt vett az alakuló ülésen – fejezte be Cserepes Zoltán elnök.