Csapó Alex koncertje Splitben

238

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete szervezésében a Dalmáciai Magyar Kultúrnapok keretében szombaton egy koncertre került sor, ahol Csapó Alex fiatal magyar eszéki hegedűművész mutatkozott be.

A Dalmáciai Magyar Kultúrnapok keretében évről évre színes programok zajlanak, ezek egyik eleme volt a hétvégi zenei koncert is, amelyen Csapó Alex eszéki magyar hegedűművész produkcióját élvezhette a közönség. A fiatal zenész számos hazai és nemzetközi találkozón és versenyen szerepel. 2022-ben felkérést kapott, hogy a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Magyarországról és a környékbeli országokból érkezett zenészek társaságában vegyen részt Cári Tibor szerző eredeti kompozícióinak zenekari és szóló előadásában a budapesti Nemzeti Táncszínházban. Jelenleg a zágrábi Pavao Markovac Zeneiskola végzős növendéke. A fiatal hegedűművész készen áll arra, hogy hivatásos zenészként adja át hallgatóközönségének azt az örömet, amelyet ő érez, miközben játszik. Ennek az elhivatottságnak és a zene iránti szeretetnek lehettek fültanúi mindazok, akik ellátogattak a szombati hangversenyre.

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete a rendezvényt a zágrábi Kisebbségi Tanács és Split város támogatásából valósította meg, az év végéig még számos különböző esemény megtartását tervezik.