Csapatépítő kiránduláson vettek részt a Várdaróc FC legkisebbjei

83

Hatalmas élmény volt a Várdaróc Futballklub fociakadémiájába járó gyerekeknek a hétvégi kirándulás, akik szüleik kíséretében a tököspusztai Bemutató- és Oktatási Központba látogattak.

A Bemutató- és Oktatási Központ a Kopácsi-rét Természetvédelmi Park területén található. Erre a célra a tököspusztai kastélyt alakították át egy uniós pályázat segítségével. A kastély felújítása során megőrizték annak eredeti külső formáját, a belső tér azonban teljesen átalakult. A kiállításon interaktív módon, különleges hang- és fénytechnikával ellátott termekben szerezhettek ismereteket a gyerekek – és természetesen a felnőttek is – a varázslatos területről. A kastély történelmi hátterét is meg lehet ismerni teljesen digitalizált formában.

– A tököspusztai objektumba látogattunk el a Várdaróc FC legfiatalabb tagjaival egy kirándulás keretében, amely egyfajta jutalom is volt szorgalmas és lelkiismeretes munkájukért. Fiatal focistáink tágabb lakhelyük múltjáról bővíthették ismereteiket a létesítményben, emellett a kirándulás csapatépítésre is nagyon jó, talán ennek van a legnagyobb jelentősége a labdarúgósportban – nyilatkozta lapunknak Kiss Dárió, a Várdaróc FC egyik vezetője.

Elmondta továbbá, a klub aktívan készül a tavaszi szezonra. Mivel a téli időjárás nem teszi lehetővé a kinti pályán való edzést, ezért a Laskói Általános Iskola tornatermét használja mindhárom csapatuk. Kiss Dárió a saját és a klub nevében köszönetét fejezte ki a Laskói Általános Iskolának a lehetőségért.