Családi nap Kórógyon

23

A Kórógy Magyar Hagyományőrző Egyesület évente több rendezvényt is tető alá hoz, amelyek legfőbb célja a település hagyományainak ápolása és továbbadása, valamint hogy ezekkel minél több falubelit megszólítsanak, és hogy felpezsdítsék a közösségi életet az Árpád-kori településen. Az elmúlt évek sikerén felbuzdulva idén is megtartották a családi napot, amelyre a rekkenő hőség ellenére is sokan ellátogattak.

Igazán sikeres volt a kórógyi családi nap, amit ezúttal a vadászháznál tartottak meg, és közel százan jöttek össze.

Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta, örül, hogy népszerűek a közösségi rendezvényeik. A közös programok, szokások megtartása is fontos, egy családi nap pedig különösen ilyen, mert erősítik az összetartozás érzését, biztonságérzetet nyújtanak a gyerekeknek, a szülőknek pedig lehetővé teszik, hogy közelebb kerüljenek a csemetéikhez.

A vetélkedők az időjárásra tekintettel ezúttal elmaradtak, de fociban azért összemérték erejüket a csapatok, és az ugrálóvár is mindig tele volt. Közben pedig az apukák, anyukák által készített ételek is elkészültek, amelyeket közösen fogyasztottak el.

Az eseményre ellátogatott Davor Adžić, a Tordincei járás elöljárója is.

Az egyesület programjait, vendégszerepléseinek nagy részét, így a hétvégi családi napot is a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Tordincei járás támogatásából valósították meg.