Čelnici organizacija DZMH-a usklađivali su bogat izbor programa

0
17

U ponedjeljak popodne čelnici organizacija DZMH-a raspravljali su o ovogodišnjim programima u Centru mladeži i pokaznom poljoprivrednom gospodarstvu u Kopačevu.

DZMH i njezine udruge svake godine organiziraju gotovo tristo tradicionalnih događanja posvećenih očuvanju mađarske kulture. Neophodna je stalna koordinacija kako bi se spriječili preklapanja tih događaja.

– Imamo više od pedeset udruga u osam županija od kojih svaka organizira dva ili tri velika događaja godišnje, koji privlače veliki broj ljudi. Teško je uskladiti ovaj bogat program, tako da je s vremena na vrijeme ovakav sastanak važan – rekao je predsjednik DZMH-a Robert Jankovics, koji je nazočnima govorio o očekivanim financijskim sredstvima.

Sastanak je bila sjajna prilika da čelnici organizacija pogledaju novoizgrađeni objekt Foruma mađarskih pedagoga u Hrvatskoj, koji im je pokazao voditelj ureda Kristian Palinkaš.

Zatim su predstavnici organizacija mjesec po mjesec i mjesto po mjesto razgovarali o programima, koji već imaju točan datum te i o onima koji su još uvijek u planu. Udruge čiji predstavnici nisu mogli prisustvovati sastanku pismeno su poslali svoje planove. Kao što je rečeno na sastanku, udruge će i ove godine imati bogatu ponudu programa i nastojat će izbjeći, koliko je to moguće, više događaja istovremeno. Cilj ovog sastanka je bio upravo taj, da se izbjegne preklapanje programa. Naš list, Új Magyar Képes Újság će i ubuduće redovito izvještavati o programima, kulturnim i drugim događajima Mađara u Hrvatskoj.