Bővített elnökségi ülés Rijekában, eszéki vendégekkel

208
HMDK-RIJEKA

RIJEKA – A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete vasárnap bővített elnökségi ülést tartott, amelyen részt vettek a HMDK országos szervezetének vezetői is.

A HMDK rijekai székhelyű Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete bővített elnökségi ülést tartott vasárnap, amelyen az országos szervezet képviselői, Jankovics Róbert ügyvezető elnök, Pálinkás Krisztián országos titkár, valamint Déra Nándor adminisztratív titkár is részt vett.

– Bár a rijekai magyarokkal a távolság ellenére viszonylag gyakran találkozunk, megvitatni való dolog mindig akad. Így volt ez vasárnap is, amikor az egyesület lelkes tagjai újdonságokról, valamint a jövőben tervezett eseményekről számoltak be. A HMDK országos szervezete természetesen a továbbiakban is mindent megtesz a szórványban működő egyesületek minél zökkenőmentesebb munkája érdekében – nyilatkozta lapunknak Pálinkás Krisztián, a HMDK országos szervezetének titkára.

Versek a tengerről

A rijekai egyesületben szorgos munka folyik, számos rendezvényt, programot szerveznek, és a városi vezetéssel is szorosan együttműködnek.

– A bővített ülésen kitértünk a tavalyi év főbb eseményeire, valamint megbeszéltük az idénre tervezetteket is. Március elsején indítunk egy magyar nyelvtanfolyamot felnőttek számára. A több mint egy éve működő játszóházunk is sikeres évet zárt, a gyerekekkel való foglalkozás pedig folytatódik. Egyesületünk tagjai jelenleg a híres rijekai karneválra is készülnek. Hamarosan megjelenik a Versek a tengerről című új kötetem, nagyon remélem, hogy tetszeni fog az olvasóknak – tudtam meg Viola Évától, az egyesület elnökétől.

A rijekai magyarok elégedettségüknek adtak hangot, hogy elnökségi ülésükre az országos szervezet képviselői közül hárman is részt tudtak venni, akikkel megoszthatták terveiket, és akik további támogatásukról biztosították szórványban élő magyarjaink ezen egyesületét.