Büntetőeljárások a korábbi járási vezetés ellen

0
156

Bellye – Június 1-jén Ružica Bilkić, a Bellyei járás elöljárója sajtótájékoztatót tartott, ahol azokról a büntetőeljárásokról számolt be, amelyeket az előző ciklus (2005-2009) elöljárója és elöljárósági tagjai ellen indítottak, mivel azok – állítása szerint – mintegy 10 millió kúnával károsították meg a járást.

A bellyei kultúrotthon emeleti termében tartott sajtótájékoztatón a járás elöljáró asszonya, Ružica Bilkić elmondta, hogy a számos névtelen bejelentésnek köszönhetően az elmúlt hónapok során szinte mindennapos vendégek az állami revizorok és a rendőrség a járásban. Az iratanyag átvilágítása során több törvénytelenségre is fény derült, amiről – ő  úgy gondolja – törvényes kötelessége a nyilvánosságot is tájékoztatni.

Négy eljárásról van szó. Az elsőben a volt elöljárót és a négy elöljárósági tagot azzal vádolják többek között, hogy 2008-ban a vállalkozói övezet finanszírozásával kapcsolatos határozatban a reálisnál jóval alacsonyabb árak szerepelnek, ezáltal mintegy 8 millió kúnával károsították meg a járást. A másik ügy 2008-ra vonatkozik, itt nyolc építési terület eladásáról van szó, a két törvényes mellett hat vitatott szerződést kötöttek. De eljárás indul a kommunális vállat igazgatója ellen is, akit azzal vádolnak, hogy hamis pénzügyi jelentést készített 2008-ban, amellyel a járás által működtetett vállalat veszteségeit szerették volna elrejteni. Egy 2004-es ügyben is történt feljelentés.

Az elöljáró asszony elmondta azt is, hogy ezzel még nincs vége az eljárásoknak, mivel vannak arra utaló jelek, hogy más bűncselekmények is történtek.

Egyébként 2003 és 2005 között Eden Hrvoljević volt az elöljáró, míg a 2005-2009-es időszakban ezt a tisztséget Žarko Zelić töltötte be.