Budapesti könyvadomány a laskói általános iskolásoknak

0
672
könyvadomány-laskó

A múlt héten egy értékes, házi olvasmányokat tartalmazó könyvcsomaggal lett gazdagabb a laskói általános iskola könyvtára, amelyet a budapesti VI. kerület (Terézváros) általános iskoláinak diákjai gyűjtöttek össze a laskói gyerekek számára. A könyvek Budapest  VI. kerületének az alpolgármestere, dr. Bandula Csaba és munkatársai jóvoltából érkeztek Laskóra.

„Kedves olvasó! Remélem, tetszeni fog ez a könyv. Egy versmondó versenyen nyertem, és úgy gondoltam, hogy nálad lesz a legjobb helye. Kérlek, vigyázz rá, és jusson eszedbe a Terézvárosi Két Tannyelvű Iskola, ahol a diákok sok szeretettel gondolnak rád” – ez az üzenet volt olvasható a budapest-terézvárosi adomány egyik könyvében, amely nemrég a laskói iskolába érkezett, és amelyet az ottani iskola diákjai ajánlottak föl.

Kovacsevity Anna, a laskói iskola igazgatónője elmondta, egy 140 darabos könyvcsomaggal lett gazdagabb az iskolakönyvtáruk.

– Budapest VI. kerületi önkormányzatának az alpolgármestere, Bandula Csaba néhány hónapja járt az iskolánkban. Intézményünk működése mellett a problémáink, hiányosságaink felől is érdeklődtek. Ekkor került szóba az is, hogy szükség lenne az iskolakönyvtár állományának bővítésére, és hogy főleg a magyar házi olvasmányokban szenvedünk hiányt – mondta Kovacsevity Anna, aki a gyerekekkel együtt örömmel fogadta a több mint 100 ezer forint értékű könyvcsomagot, amely az alpolgármester és munkatársai jóvoltából érkezett az intézménybe.

Így a tanulók az eddig hiányzó házi olvasmányokat most már ki tudják kölcsönözni, de más egyéb értékes és érdekes olvasnivaló közül is válogathatnak.