Budapesti kisdiákok hangversenye

121
08-kp

SZENTLÁSZLÓ – A Szentlászlói Általános Iskola a Budapest X. kerületében található, a kőbányai önkormányzat Szent László Általános Iskolájának gyermekkórusait látta vendégül pénteken, akik a kultúrotthonban koncerteztek.

Az anyaországi és a határon túli, Szent László király nevét viselő két iskola között ugyan még nem olyan régi a kapcsolat, ám képviselői mégis kedves ismerősökként köszöntik egymást. Erre most abból az alkalomból került sor, hogy a budapesti kisiskolások, pontosabban a Harmónia gyermekkar és a Csengettyű együttes a falu kultúrotthonában adott koncertet. A helyi közönségnek nagyon tetszett a klasszikus darabokból, musicalekből és népzenéből álló műsor.

– Összesen 46 gyereket láttunk vendégül a budapesti iskolából, akik elkápráztattak bennünket produkciójukkal. Ajándékokkal is meglepték iskolánkat, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Vendégeinket péntek délután elkalauzoltuk a kórógyi Tájházba, ahol nagyon jól érezték magukat. Viszonzásul iskolánkból 10 tanuló kapott meghívást egy júliusban tartandó balatonlellei alkotótáborba – tudtam meg Kelemen Dávidtól, a szentlászlói iskola igazgatójától.

A budapesti kórus produkcióját követően a szentlászlói gyerekek csatlakoztak a vendégekhez, és közös éneklésre került sor, majd a helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület táncosai is színpadra léptek.