Budapesten vendégszerepelt a Népkör vegyes kara

0
38

Az eszék-rétfalusi Népkör MKE Vegyes Kara részt vett Eszék testvérvárosának, Budapest XIII. kerületének május utolsó hétvégéjén tartott nemzetiségi fesztiválján. A kórust elkísérte Magdika Dániel, a Népkör elnöke is.

A kerület „születésnapja” tiszteletére szervezett Kerületi napok programsorozat nyitó eseményére az ott élő tizenegy nemzetiség tagjai alkalmi kiállítással, kézműves és gasztronómiai bemutatóval készültek. Megtartották a nemzetiségek focitornáját is.

Holopné Schramek Kornélia, a kerület alpolgármester asszonya fogadta pénteken az eszéki kórust és nyitotta meg a szombati rendezvényt. A Népkör vegyes kara a Bárdos-emlékév jegyében mr. Veres Kimpf Mária karnagy vezetésével népdalfeldolgozásokat adott elő, a nagyszámú közönségnek tetszett a műsor. Dr. Tóth József polgármester is üdvözölte a kórus tagjait.

– A majd két évtizedes testvérvárosi kapcsolat alatt munkatársaival mindig figyelmet fordított az eszéki magyarokra. Neki köszönhetően a Magyar Nap Eszéken elnevezésű rendezvényen rendszeresen részt vesznek kiváló népi táncosaik – mondta Magdika Dániel, a Népkör elnöke.

Az eszéki csoportnak a kétnapos budapesti látogatás alatt a fellépés mellett alkalma volt városnézésen és múzeumlátogatáson is részt venni. A kórus a fellépéseit és a működését a zágrábi Kisebbségi Tanácsnál, a budapesti Bethlen Gábor Alapnál elnyert, valamint Eszék városától kapott támogatásokból tudja megvalósítani. (Kutin Zs.)