Budapest nevezetességeivel ismerkedtek a várdaróciak

0
102

Állatkert, Városliget, Hősök tere, Országház és a Citadella – a sok-sok budapesti nevezetesség közül csak néhányat tudtak megnézni a várdaróciak, akik a Várdaróc Magyar Kultúregyesület szervezésében utaztak múlt szombaton Budapestre.

Budapest Európa legjobb úti célja 2019-ben az európai turisztikai szervezet szerint. A turistákat elsősorban a Parlament, a Duna, a Halászbástya, a Mátyás-templom és a budai Vár varázsolja el. Számos olyan nevezetessége van, amit ezeken kívül érdemes még megnézni. A várdaróciaknak csak néhányat sikerült a sok közül.

Az első állomás Magyarország legrégebbi és a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje volt a főváros szívében, majd egy séta következett a Városligetben, ahol többek között a magyar nemzet építészeti ereklyéjévé vált Vajdahunyad várát is megnéztük. A Hősök terén és az Országház előtt is sikerült egy emlékezetes csoportképet készíteni, majd hazafele a Citadelláról még egyszer megcsodáltuk a főváros panorámáját.

– Egyesületünk néptáncosait jutalmaztuk meg ezzel a kirándulással az egész éves szorgalmas gyakorlásért és a fellépésekért – mondta Micheli Zsolt, aki hozzátette azt is, hogy évente 25-30 fellépésen vesznek részt a tánccsoportok, hetente tartanak próbákat, minden évben tanulnak új koreográfiát.

Az egyesület elsősorban a zágrábi Kisebbségi Tanácsnál, a budapesti Bethlen Gábor Alapnál és a Csoóri Sándor Alapnál elnyert támogatásokból működik.