Budapest: gazdakörünk is részt vett a nagy közös koccintáson

0
77

Augusztus 29-én került sor a X. Magyar Bor Napja keretében a Koccintás 2020 nevű rendezvényre, melyen a HMDK Gazdaköre is részt vett, szervezetünket a karancsi Szabó pincészet képviselte.

A koccintás szimbolikus gesztusával fejezték ki a nemzeti összetartozást szombaton a budapesti Vajdahunyadvár udvarán, a mezőgazdasági múzeumban. Jó hangulat, kiváló borok jellemezték a 10. Magyar Bor Napja záróeseményét, melyen a közös koccintás után kóstoltatásra, a termékek és tájegységek bemutatására került sor. A rendezvényt a BorÉrt Borturisztikai Egyesület szervezte, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum közreműködésével.
Magyarország számos borvidékének ismert és kevésbé ismert, de tehetséges borászai mutatták be nedűiket ezen az eseményen, melynek külön színfoltja volt a külhoni magyar borászok bemutatkozása is. Az eseményre meghívást kapott a HMDK Gazdaköre is, melyet a Szabó gazdaság pincészete képviselt Budapesten.

– Gazdaszervezetünk nem először vesz részt a Magyar Bor Napján. Egy nívós borászati rendezvényről van szó, amely lehetőséget teremt arra, hogy megismerjék egymást és egymás munkáját, borait, illetve régióit a Kárpát-medencei termelők – nyilatkozta lapunknak Szabó Attila, gazdaszervezetünk elnöke, hozzátéve, ezúttal is több határon túli régió képviselői vettek részt az eseményen, és sokan fejezték ki a drávaszögi borok iránti érdeklődésüket.