Brinu se i o najstarijima

0
92

Čelnici Kulturno-umjetničkog društva Baranyai Júlia iz Zmajevca, ovog su vikenda poklonom iznenadili jednog od najstarijih stanovnika sela.

Prošlo je mjesec dana od Božića, najveći kršćanski blagdan u mnogima probudi želju za dobročinstvima. Kako bismo obradovali naše bližnje, savršeno je prigodan bilo koji dan u godini. Na taj način razmišljaju i članovi Kulturno-umjetničkog društva Baranyai Júlia iz Zmajevca.

-Aktivnostima bismo se prvenstveno htjeli obratiti našim mlađim generacijama. Za Božić je djeci stigao Djed Božićnjak, a programi su bili namijenjeni odraslima. Ali, imamo i najstarije, koje ne bismo smjeli zaboraviti. Eržebet Horvat jedna je od najstarijih stanovnica sela, koju smo ovog vikenda iznenadili jednim poklon-paketom – izjavila je za naš list Melisa Fabian, tajnik društva, koja je zajedno s voditeljem udruge Ištvanom Midlinskim, posjetila gospođu Eržebet. Umirovljenoj učiteljici puno je značila posjeta. Mladi su porazgovarali s njom.

Udruga je poklon-paket osigurala iz sredstava Zaklade Bethlen Gábor. Čelnici udruge se sa zadovoljstvom prisjećaju protekle godine, nadajući se kako će i ove godine moći organizirati svoje programe, i da se tome ne prepriječi niti epidemiološka situacija.