Bothúzó verseny a paprikafesztiválon

859

A laskói paprikafesztiválon elsősorban vidékünk gasztronómiája, valamint a magyar népi kultúra és hagyományok bemutatása került előtérbe, de a háromnapos rendezvényen egy, a térségben eddig ismeretlen sportágat is bemutattak – bothúzásból rendeztek bajnokságot.

A mas wrestling, vagy magyarul a bothúzás mára az egész világon elterjedt, Horvátországban viszont kevesebb hódolója akad. Az egyik közülük a hercegszőlősi ifj. Sója Bálint, aki rövid pályafutása során már számos aranyérmet szerzett, a sportággal apja révén ismerkedett meg.

A bothúzást szeretnék népszerűsíteni régiónkban is, amire jó lehetőséget kaptak a Laskói Ifjúsági Egyesülettől, amely lehetőséget biztosított, hogy bothúzó bajnokságot rendezzenek a paprikafesztivál keretében.

A versenyt két kategóriában hirdették meg, a 125 kg alatti és feletti súlycsoportba tartozók számára, és érkeztek Magyarországról és Szerbiából is résztvevők. Az első kategória győztese Deli Tamás a magyarországi Battonyáról, a második kategória első helyezettje pedig az újvidéki Dalibor Zelen lett.

Ifj. Sója Bálint is versenyzett, sajnos az első húzás során lesérült, ami a további mérkőzéseire is kihatott, így nem biztos, hogy részt vehet majd a novemberi bothúzó világbajnokságon, Győrben. Lapunknak nyilatkozva köszönetét fejezte ki a HMDK-nak, a Laskói Ifjúsági Egyesületnek és Munk Eriknek, az egyesület vezetőjének, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a sportesemény.