Borászaink Budapest legnagyobb borünnepén

0
133

Szeptember 8. és 11. között került sor a Budapest Borfesztiválra, melynek horvátországi magyar résztvevői is voltak: magyarságunkat és a HMDK Gazdakörét a csúzai Kováts, valamint a karancsi Szabó pincészet képviselte.

Lezajlott a 31. Budapest Borfesztivál, amelyet ezúttal is a Budavári Palotában rendeztek meg. A gyönyörű környezet, a gazdag és színes programkínálat ma már nemcsak a szakmai érdeklődőket vonzza, hanem a bor „amatőr” kedvelőit is. A több mint kétszáz kiállító, a több ezer kóstolható bor és a különféle kulináris élményt nyújtó stand garantálta a társadalmi érintkezés magas szintjét.

A borfesztiválon még soha ennyi nemzetközi márka nem jelent meg, mint most. Idei díszvendége az Amerikai Egyesület Államok volt, ahonnét nagyszerű borok és gasztronómiai specialitások is érkeztek.

A borfesztivál két színpadán több mint 30 produkcióval várták a szórakozni vágyókat.

A horvátországi magyarságot, illetve a HMDK Gazdakörét két drávaszögi pincészet képviselte: Csúzáról a Kováts, Karancsról pedig a Szabó családi gazdaság népszerűsítette minőségi borait a fesztiválon, öregbítve ezzel bortermő vidékünk és gazdaszervezetünk hírnevét. Ott volt az eseményen Tarnai Attila falugazdászunk is. Borászaink egyébként már a korábbi években is részt vettek a színvonalas fővárosi borünnepen, amely kapcsolatépítés, tapasztalatgyűjtés és marketing szempontjából is hasznosnak bizonyult számukra.

Bálint Szabó Anasztáziától megtudtuk, részvételük a magyar Agrárminisztérium támogatásával, a Schams Ferenc Terv keretében valósult meg. A borászok összefogását célzó programhoz a közelmúltban a HMDK Gazdaköre is csatlakozott.