Bonet Stefant választották a MIK regionális képviselőjének

253

Hétvégén került sor a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) legutóbbi értekezletére Sepsiszentgyörgyön (Erdély, Románia), melyen részt vett Bonet Stefan is, a HMDK-t és a horvátországi magyar fiatalokat képviselve. Őt nevezték ki a MIK horvátországi képviselőjének.

A Magyar Ifjúsági Konferencia, mely a magyar ifjúság legnagyobb egyeztető fóruma, június 22-én Sepsiszentgyörgyön tartotta 42. ülését, melyen újabb szervezeteket vettek fel a MIK-be, továbbá alapszabály-változtatásra, pénzügyi beszámolóra és műhelyfoglalkozásra is sor került.

A MIK külön gratulált a kárpátaljai tagszervezeteknek, hogy ezekben a nehéz időkben is őrzik a lángot, és reményeiket fejezték ki, hogy mielőbb véget ér a háború, és ismét tarthatnak közgyűlést Kárpátalján.

A MIK-konferenciára az anyaországból és a Kárpát-medence minden szegletéből érkeztek képviselők, hogy kifejtsék ötleteiket, közös célokat határozzanak meg. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségét, a horvátországi magyar ifjúságot Bonet Stefan képviselte, akit a tanácskozáson a MIK regionális képviselőjének választottak.

Bonet felszólalásában köszönetét fejezte ki, hogy egyhangú döntés alapján őt választották meg a tisztségre. Beszámolt a horvátországi magyar fiatalok helyzetéről, működéséről is, elmondta, a közösségünket sújtó legnagyobb probléma a népességcsökkenés és az asszimiláció, ami az ifjúság szerveződését is nehezíti. Reményének adott hangot a jövőbeli sikeres együttműködést illetően.

Az esemény házigazdái körbevezették a részt vevő hatvan fiatalt a városban, bemutatva Sepsiszentgyörgy nevezetességeit.