Bográcsgulyásfőző verseny a focicsapatért

173
11-fozoverseny-1

Kórógy – Első alkalommal szervezett bográcsgulyásfőző versenyt Kórógyón a Hagyományőrző Egyesület és a Győzelem Labdarúgó-egyesület június 26-án, vasárnap, ahol kilenc csapat mérte össze főzőtudományát.

Egy igazán mozgalmas hétvége van a kórógyiak mögött: szombaton ötödik alakommal találkoztak a magyar zenészek és magyarnóta-kedvelők a helyi focipályán, majd másnap délelőtt a bográcsgulyásfőzők váltották a mulatozókat. Kilenc csapat nevezett be a versenyre.

– Első rendezvényünkkel elégedettek lehetünk, már csak azért is, mert sikerült némi nyereségre szert tennünk, így nem kell attól tartanunk, hogy az őszi idényben gondjaink lesznek a részvétellel kapcsolatban. Az aratási időszak után szeretnénk egy focitornát is szervezni. Ha nehezen is, de sikerült kicsit talpra állítani a labdarúgó-egyesületet. A főzőversenyből hagyományt szeretnénk teremteni, így a jövőben minden évben megszervezzük, persze bízunk abban, hogy még több csapat nevez majd be – nyilatkozta lapunknak Paprika Dániel, a Győzelem Labdarúgó-egyesület elnöke.

A legjobb bográcsgulyást (čobanacot) a kórógyi Zrínyi Ilona Nőegylet csapata főzte, második a helybéli Ambrus Attila lett, míg a harmadik helyért járó díjat is kórógyi csapat, a Négy csillag kávézó vihette haza.