Bogádi falunapon vendégszerepeltek a vinkovceiek

0
30

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület megalakulása óta aktívan tevékenykedik, vegyes karával gyakran vendégszerepel itthon és Magyarországon is. A kórusa a hét végén a bogádi falunapon lépett fel.

Idén volt tíz éve, hogy a magyarországi Bogád, Romonya és Pereked a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozók szervezése során felvette a kapcsolatot Vinkovci város magyar közösségével. A koronavírus-járvány két éve alatt számos rendezvény elmaradt, de a kapcsolat elsősorban Bogád és Romonya, valamint a vinkovcei magyar közösség között megmaradt.

Ács Rudolf, a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület elnöke elmondta, hogy a magyarországi települések képviselőit többször is vendégül látták saját rendezvényeiken, és ők is mindig nagy örömmel vesznek részt a bogádi és a romonyai eseményeken, ez vonatkoztatható a szombati falunapra is.

A fellépés mellett a települést és környéket is megnézték, valamint lerótták kegyeletüket Herman József, Romonya korábbi polgármestere sírjánál, aki a kezdeményezője volt a vinkovcei magyar közösséggel való kapcsolat kialakításának.

Az egyesület tagjai a következő időszakban sem tétlenkednek, több felkérést is kaptak vendégszereplésre, és készülnek már a következő rendezvényükre is, a vinkovcei magyarok találkozójára.

A bogádi vendégszereplésen a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával vettek részt.